T / 0543-512475 E / [javascript protected email address]

Welke kwast

Een kwast voor iedere klus. Maar welke kwast?

Wij zeggen het, maar toch ook de meeste professionals: een verfkwast uit de bouwmarkt is in het algemeen niet goed. Ook al wordt de kwast betitteld als "Professioneel", een echte professionele kwast bestaat toch uit andere materialen en qua prijs is deze vaak hoger dan die van de bouwmarkt. Daar zijn dan ook goede redenen voor te bedenken. 

Aan de buitenzijde van de kwast is niet altijd meteen te zien wat het verschil is, echter in het gebruik wordt dit snel duidelijk. Bepaalde kenmerken voor schilderwerk met een slechte kwast worden meteen zichtbaar bij de aanzet of afstrijk, men ziet ook duidelijke verfribbels, het oppervlak is onregelmatig.

Op grote oppervlakken wordt vaak een verfroller gebruikt, zoals deuren. Alleen de structuur die een roller achter laat is een die veel klanten niet kunnen waarderen. Met een goede kwast en een lange kwaststreek krijg je vaak een mooie structuur aan een oppervlak. De betere kwasten koop je bij de verf speciaal zaken en duidelijke kenmerken zijn:

- een grote volle kwast met veel lange soepele haren (tot wel 7 of 8 cm) en aan de uiteinden geplet (lijkt op gespleten haar)- een prettig in de hand liggende steel, die ook na een uur schilderen niet zal irriteren.

Dankzij een professionele kwast kun je sneller schilderen omdat deze meer verf opneemt, je kan langere streken maken omdat er meer verf in zit en hierdoor wordt de oppervlakts vlakker en gladder. De prijs is dientengevolge ook iets hoger maar voor een professional die veel schildert verdient zich dat makkelijk terug in het aantal uren wat er mee geschilkderd kan worden. Wanneer je de kwast na iedere klus goed verzorgd zal deze lang mee gaan. 

Schoonmaaktips voor deze kwasten: 

1) Na het schilderwerk de kwast 'droogstrijken' op papier of oude lap;

2) Vul een blikje met diesel waarbij de haren hier volledig in kunnen staan, en zet de kwast daarin, goed roeren en laat deze staan tot de volgende dag;

3) De kwast uitschudden, droog wrijven en nogmaals droog schudden, daarna de kwast weer in de verf dompelen.

Wanneer je een tijdje niet schildert dan kan de kwast in het blik met diesel blijven staan, na een aantal dagen eventueel de diesel overgieten in een ander blik waardoor het bezinksel in het oude blijk achter blijft. Hierdoor blijft je kwast als nieuw en klaar voor volgende gebruik. Na nog een paar dagen kan de kwast gedroogd worden en weg gelegd voor eventueel volgende gebruik. Maar meestal komt het niet zover.

Voor een tijdelijke onderbreking adviseren wij de kwast in een blikje met terpentine te zetten zodat de verf niet indroogt. Hierna goed in de verf dompelen en weer verder verven.

Terug naar overzicht

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je solliciteren? Laat je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Facebook
Verglasco
  • T 0543-512475
Pointer
Kastanjelaan 78-80
7101 LZ Winterswijk